Wykonujemy kontenery gastronomiczne przy zastosowaniu nowoczesnej technologii prefabrykacji. Oferowane przez nas rozwiązania sprawdzają się doskonale w funkcji barów, restauracji czy sezonowych punktów gastronomicznych.
Tak samo jak w przypadku hoteli modułowych, tak i przy projektowaniu kontenera gastronomicznego zapewniamy profesjonalne doradztwo. Zadbamy o to, by wymiary, układ i rozwiązania przestrzenne kontenera były dopasowane do jego przeznaczenia i Państwa indywidualnych oczekiwań.
Jakie są zalety kontenerów gastronomicznych?
Podstawową zaletą kontenera gastronomicznego jest bardzo krótki czas jego budowy. Poszczególne moduły przygotowuje się w ściśle kontrolowanych warunkach fabrycznych, a następnie transportuje się je do docelowej lokalizacji, gdzie są montowane. Można z łatwością dopasować kontener do konkretnych potrzeb – wyposażyć w instalacje elektryczną, grzewczą i wodną, zabudowę barową i inne elementy.
Mobilność modułowych obiektów gastronomicznych sprawia, że bez trudu można przewieźć je w inne miejsce. Dlatego też bardzo często na takie rozwiązanie decydują się przedsiębiorcy prowadzący sezonową działalność. Mamy jednak również doświadczenie w przygotowywaniu całorocznych kontenerów gastronomicznych.
Modułowe kontenery gastronomiczne bardzo się od siebie różnią. Można zdecydować się na obiekt o wielofunkcyjny; z wydzieloną przestrzenią na kuchnię, miejscem na magazyn i bar. Dostępne są kontenery o minimalistycznej, prostej formie i bardziej skomplikowanym układzie. Wszystko zależy od oczekiwań Klienta.